Over Davy

Hoe is Davy in de kunst gerold en wat wil hij uitstralen?

Na een lange zoektocht naar wat ik nu eigenlijk wilde doen in mijn leven, wat mijn passie is en waar ik energie van krijg, heb ik in de zomer van 2017 mijn kunstbedrijf DavyDrawings bedacht. Na een aanloop waarin ik eerst meer kennis wilde opdoen heb ik in 2018 een succesvolle crowdfunding gedaan om een startkapitaaltje te vergaren. Met het opgehaalde bedrag ben ik in 2018 mijn kunstbedrijf gestart.

 

Ik wil dat mijn kunst in eerste instantie vrolijkheid uitstraalt en wil ik dat je vrolijk wordt van mijn werken. Vervolgens, als je langer kijkt, zul je wellicht bepaalde thema’s in het werk kunnen ontdekken. Daarnaast zitten mijn werken vol met details en hoop ik dat je er lang naar kijkt. 

Hoe ontstaat mijn kunst?

Ik maak mijn kunst door naar muziek te luisteren. Ik zet instrumentale loungemuziek op, ga op de bank liggen en sluit mijn ogen. De klanken van de muziek roepen bij mij beelden, vormen en kleuren op. Als het beeld in m’n fantasie sterk genoeg is, dan werk ik het beeld uit in een schetsboekje. In dit schetsboekje staan inmiddels al meer dan 100 ideeën voor tekeningen en schilderijen. Het daadwerkelijk uitwerken van zo’n schets tot het maken van een volwassen kunstwerk kost veel tijd (50 tot 100 uur). Dit dwingt me om héél selectief te zijn welk idee ik ga uitwerken tot een kunstwerk. Hierdoor produceer ik niet veel werken, maar zijn mijn werken wel van hoge kwaliteit (al zeg ik het zelf). 

Davy at Home Standing

Ik ben in 2004 begonnen met het tekenen van posters. Een vriend van mij tekende een ontzettende kleurige poster en dat inspireerde mij om er zelf ook eentje te maken. Ik maakte in het begin ongeveer elke 3 maanden een tekening. Het tekenen kwam echter op een lager pitje te staan toen ik psychologie ging studeren en daarna begon te werken als psycholoog. Uiteindelijk bleek het werk als psycholoog toch niet mijn passie te zijn en begon er een ontdekkingstocht naar wat mijn passies zijn en welke richting ik op wilde met mijn leven. Ik heb toen allerlei banen geprobeerd en iedere baan begon leuk en uitdagend, maar eindigde in verveling. Ik was aan het einde van een werkdag vaak moe maar niet voldaan. Sinds ik er voor koos om mijzelf kunstenaar te noemen en mij meer te gaan concentreren op het maken en verkopen van kunst, heb ik het idee dat ik mijn passie gevonden heb. Ik kan niets bedenken dat dichter bij mij staat, dan mijn kunstwerken. Op dit moment werk ik 3 dagen voor een baas en 4 dagen per week voor mezelf. Voor mezelf werk ik vrijwel ieder vrij uur en ik vind dat heerlijk! Ik hoop dan ook ooit volledig van mijn kunst te kunnen leven.

Interesse? Bekijk de producten in de webshop!

Of, als je een kunstwerk op maat zou willen bestellen, ga naar pagina Kunst in Opdracht.